TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

GÄVLE ONSDAG 19/6

9 Winchester (Lopp 3)

Är lite speciell av sig och det är inte så mycket att säga om galoppen senast. Det kan vara bra för honom att få starta bakom andra hästar för felfri avgång. Sköter han sig ska han räcka långt i ett sådant här lopp. Vi ändrar till barfota runt om, i övrigt blir det vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.
Chans 3/5


3 Krispy Cream Sisu (Lopp 9)

Gjorde det rätt okej senast och kommer allt mer för varje lopp. Framför allt tog han i lite mer än vad han har gjort tidigare. Spåret är bra då han kan öppna ganska vasst. Drömmen vore att nå till ledningen och det känns som att hästen är riktigt på gång. Han ska räcka långt i det här gänget. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag på nytt.

Chans 4/5

RÄTTVIK TORSDAG 20/6

7 Mr Blaze (Lopp 1)

Kändes kanonfin i debuten och svarade för ett rätt snabbt slutvarv, framför allt sista 500-600 meterna. Det blev spår långt ut bakom bilen, vi försöker ta oss ner i banan och söker position. Hästen visade senast att han duger i klassen och ska normalt vara strået vassare då han inte hade gått något vassare banjobb inför debuten. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5


11 Angel of Trix (Lopp 4)

Det var nära att vi lyckades ta oss förbi hästarna invändigt från start senast, men så slog hon ihop och höll på att fela. Jag fick fånga upp henne och sedan var det bara att backa sist. Hon har gått i mål med tussarna sparade två gånger i rad och håller väldigt bra form. Även om hästen har haft svårt att sätta dit nosen står hon på tur för att vinna. Naturligtvis är det viktigast att ta sig vidare till finalen som körs senare samma kväll, men hon kan absolut vinna redan i försöket. Barfota runt om, amerikansk vagn, helstängt huvudlag och rycktussar på nytt.

Chans 3/5

HAGMYREN FREDAG 21/6

6 King of Trotter (Lopp 5)

Fick ett snällt lopp i tredje invändigt senast och fullföljde bra. Han ville inte riktigt gå fram till bilen, men öppnade okej. Jag laddar från start och drömmen vore att ta sig till ledningen. Hästen är under bra utveckling och ska räcka en bit. Skor runt om, vanlig vagn och murphybländare på vänster sida som senast.

Chans 3/5


7 Thai Face Time (Lopp 5)

Galopperade tyvärr i rygg ledaren i första sväng senast, kanske att det var en finalplats till E3 som rök där. Han kändes väldigt fin efteråt och får starta igen. Hästen är väldigt startsnabb samtidigt som han har spår långt ut och det är svårt att sia om var han hamnar. Han går säkert en bra tid och är under fin utveckling. Det viktigaste är att han slutar bland de fyra främsta. Fortsatt skor runt om, men det blir lättare balans så han går sig friare, i övrigt vanlig vagn och helstängt huvudlag på nytt.

Chans 3/5


2 Timotejs Megabyte (Lopp 7)

Tog i lite för mycket från start senast så det gick för snabbt första 200 meterna varpå han rullade över i första sväng. Han svarade för en otrolig upphämtning med ett snabbt slutvarv och hästen har känts jättefin efteråt. Förhoppningsvis håller han sig lite lugnare och då bör vi få en fin position. Han är bra i sin årskull och ska ses med väldigt god chans om han sköter sig. Barfota bak, vanlig vagn och halvstängt huvudlag som senast.

Chans 4/5


3 Asap Annie (Lopp 8)

Gjorde det bra senast på en ganska hygglig tid. Det var första gången mot tufft motstånd och nu väntar ännu tuffare konkurrenter. Hon har fått ett bra spår och det blir till att försöka ta oss ner på innerspår. Det viktigaste är att hon får hårdhet och rutin så hoppas vi att hon kan tjäna lite pengar. Barfota runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag på nytt.

Chans 2/5

LINDESBERG LÖRDAG 22/6

5 Global Foreplay (Lopp 1)

Har jobbat bra en längre tid och känns fin inför sin debut. Som snabbast har hon gått 1.21 full väg. Det är ingen häst som glänser i träningen och tar heller inte i om hon inte måste. Det gäller för kusken att hålla igång henne hela vägen då hon har lätt för att somna till. Spåret är inget problem, även om det inte var det bästa och jag hoppas hon gör en bra prestation. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag.

Chans 3/5


5 Fifa Vendil (Lopp 7)

Har blivit behandlad efter senast och tränat på i sanden. Hon känns väldigt fin och kommer väl förberedd där hon har gått 1.20 full väg i banjobb på bra vis. Hon har mycket i sig om hon är på rätt humör. Vi fortsätter med skor runt om, men lättar i balansen, dessutom blir det helstängt huvudlag för första gången. I övrigt kör vi med vanlig vagn som senast.

Chans 3/5

RÄTTVIK LÖRDAG 22/6

12 Elysia (Lopp 4)

Hamnade i fel ryggar senast och gick i mål med en del krafter kvar. Det känns att hon är lite uppåt igen, men från det här läget måste vi ha all tur i världen. Klaffar det kan hon nog spurta till sig bra pengar, men att vinna blir svårt. Skor runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 2/5


7 Marilyn River (Lopp 5)

Gick en hygglig tid i årsdebuten och ska normalt ha gått framåt med den genomköraren. Hon känns bra hemma där hon mest ridtränas. Spåret blev inte det enklaste och vi försöker ta oss ner i banan. Det viktigaste är att hon följer med på ett bra sätt så får vi se hur långt det räcker. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag på nytt.

Chans 2/5


9 Friska Viljan (Lopp 7)

Galopperade tyvärr bort en pallplacering i finalen av Sleipner Cup senast när han skulle koppla grepp 50 kvar. Han har bara tagit det lugnt efteråt, men visade senast att han är en av de bättre i kullen när han sköter sig. Gör han det måste jag tro på väldigt bra chans. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 4/5

SKELLEFTEÅ LÖRDAG 22/6

2 Lill Hans (Lopp 6)

Var väldigt fin senast när han fick gå i ledningen och höll undan på jättebra sätt. Han har fått passande läge och kan öppna helt okej. Drömmen vore att nå ledningen och då får kusken dra i så högt tempo han kan i tre varv. Hästen har styrkan som sitt vapen och jag hoppas att det ska räcka långt. Barfota fram, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5