TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

ROMME FREDAG 29/9

2 Praetorian Zon (Lopp 1)

Hade dåliga blodvärden senast han startade. Han är inget träningslejon och svårbedömd då man aldrig vet var man har honom. Han känns dock väldigt fin och är hästen som i debuten ska han ses med bra chans. Han har mycket i sig, även om han kanske inte är helt redo i år och han kommer bli bättre på sikt. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5


3 Angel of Trix (Lopp 5)

Fick visserligen en fin resa senast, men var så bra som jag hoppats och gick en väldigt bra tid. Hon visade att hon inte blir ifrånsprungen i tuffare sällskap. Jag tycker att hon går ner lite i klass och dessutom har hon fått bättre utgångsläge än sina främsta motståndare. Hästen är väldigt startsnabb och om kusken vill köra i spets får han göra det. Oavsett ska hon ses med bra chans. Barfota runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag på nytt.

Chans 4/5


11 In Face Smart (Lopp 6)

Fick göra jobbet själv senast och svarade för en bra insats. Läget är passande för hennes del då hon är bättre bakifrån. Det gäller att det blir körning och att hon får spara speeden, då fäller hon många till slut. Barfota runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5


6 Capital Gain C.C. (Lopp 7)

Har varit jättefin på sistone och det finns inget som tyder på att han ska vara sämre nu. Stämmer det under vägen ska han vara med och segerstrida. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag på nytt.

Chans 3/5


1 Stormyrans Erkki (Lopp 8)

Stod svårt till senast med dubbla tillägg samtidigt som det gick fort där framme hela vägen. Nu är det bättre förutsättningar, även om distansen kanske är i längsta laget. Samtidigt behöver hästen fortsätta att utvecklas och då måste han också starta över längre distanser. Med rätt resa bör han dyka upp där framme. Vi ändrar till skor runt om, i övrigt blir det vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 3/5

ÅBY LÖRDAG 30/9

7 Ubiquarian Face  (Lopp 6)

Gjorde det helt okej senast. Vi satt längst bak och han tycker väl inte att det är så roligt när det går fort hela vägen på det sättet, utan trivs bättre när han är med i främre träffen. Han fick heller inte riktigt med fäste på banan. Han möter lite lättare motstånd och blir bara banan fin tror jag att han kommer göra ett riktigt bra lopp, för han är i bra ordning. Han har gått med blinkers tidigare i montén, men jag tycker inte att han har tävlat till hundra procent då så vi kör med norskt huvudlag som i sulkyloppen, samt barfota runt om som senast.

Chans 3/5


10 Dino Cream (Lopp 7)

Galopperade tyvärr från start senast, men kändes jättefin efteråt och hon ska ha gått framåt ytterligare med den genomköraren i sig. Vi ska göra en hel del spännande ändringar och hamnar hon bara rätt på det ska hon ses med bra chans. Det blir barfota runt om, amerikansk vagn, norskt huvudlag och rycktussar, allt för första gången i min regi. 

Chans 3/5

BIRI LÖRDAG 30/9

2 Friska Viljan  (Lopp 8)

Var jättebra i det norska kriteriet senast. Vi kom igenom fint, men hade sedan trafikbekymmer in i sista sväng. Med lite mer flyt hade han kunnat vara tvåa-trea i mål. Hästen har visat att han duger bra och är en av de bättre i kullen. Läget är perfekt och jag hoppas att han kan trampa iväg hyggligt, även om han inte är någon katapult från start. Då ska han också vara med och strida om väldigt fina pengar. Barfota bak, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5

SOLVALLA SÖNDAG 1/10

6 Egon Vendil  (Lopp 3)

Har varit jättebra i sina den senaste tiden. Jag fick inte riktigt ut honom i sista sväng senast, men han hade nog inte varit bättre än trea oavsett. Formen är uppåt och distansen är inget problem. Han är väldigt startsnabb och jag laddar vad som går för att komma ner till plankan. Då kan han tjäna väldigt fina pengar och med maxklaff till och med sluta bland de två främsta. Det blir första gången med rycktussar, i övrigt barfota runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5


9 Timotejs Megabyte (Lopp 8)

Hamnade punchigt på det senast lite i ingemansland och fick göra jobbet själv. Han svarade för ett snabbt slutvarv och gick med full fart hela vägen, så jag var jättenöjd med insatsen. Jag hade hellre haft spår två än nio bakom bilen, men det är som det är. Förhoppningsvis hamnar vi bra på det ändå och han tål att göra en del jobb om det krävs. Stämmer det ska han dyka upp långt fram och drömmen är så klart att det räcker hela vägen till final. Han utrustas med rycktussar för första gången, i övrigt blir det barfota bak, vanlig vagn och halvstängt huvudlag på nytt.

Chans 3/5


4 Toppy (Lopp 10)

Blev rädd för vingen när jag kom upp bakom bilen senast, därav galoppen. Det förvånade mig för hon har fungerat bra tidigare i autostart. Vi får träna bakom bilen före tävlingarna så det inte händer igen. Hon gick annars ett jättebra jobb efteråt där jag körde rätt tufft med henne i 2000 meter och hon fick sig en urblåsare. Hästen är väldigt startsnabb om hon travar, vi försöker hitta ner längs plankan och följer med så gott det går. Hon är anmäld med amerikansk vagn, vilket i så fall blir premiär, men jag vill avvakta med det beslutet. Däremot siktar vi på att köra barfota runt om för första gången. I övrigt blir det helstängt huvudlag som senast.

Chans 2/5

BOLLNÄS MÅNDAG 2/10

3 Donatello Face  (Lopp 1)

Var jättebra i sitt kval och överraskar positivt på mig hela tiden. Han visade bra styrka i kvalet och svarade för ett snabbt slutvarv. Hästen fick komma hem till gården efter det och känns väldigt fin. Jag tror att han gör bra ifrån sig direkt och blir inte förvånad om han dyker upp bland de tre främsta. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

Chans 3/5


2 Diamant Vendil (Lopp 8)

Har varit struken i en tilltänkt start då han var sjuk. Efter det har vi lagt om träningen helt då han bara har fått galoppträna. Han var väldigt bra i vintras, men efter kastrationen har jag inte hittat rätt med honom. Nu väntar ett stenhårt gäng och jag vill bara känna att han är på gång, så jag ligger lågt. Det blir amerikansk vagn för första gången, i övrigt kör vi barfota runt om och med helstängt huvudlag som senast.

Chans 2/5 


9 Mitzy Gold (Lopp 9)

Var inte alls som hon ska senast utan att vi har hittat någon förklaring. Kanske är det så att hon helt enkelt inte har den riktiga formen som hon hade under våren och sommaren. Vi får smyga med och se var hon står. Vanlig vagn nu när det är voltstart, i övrigt blir det barfota runt om och norskt huvudlag på nytt.
Chans 2/5


1 Global Embassy (Lopp 10)

Var inte lika bra senast som i starterna före. Samtidigt hade hon en långresa i benen och täta starter, det kanske tog lite hårt på henne. Allt har varit normalt efteråt och hon är i rätt bra form. Med rätt resa kan hon dyka upp långt fram. Det lutar åt att vi kör med amerikansk vagn för första gången.  I övrigt blir det barfota runt om och blinkers som senast.

Chans 3/5

ESKILSTUNA TISDAG 3/10

3 Global Emperor  (Lopp 1)

Info kommer!
SOLVALLA ONSDAG 4/10

4 Asap Annie  (Lopp 1)

Info kommer!