TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

ROMME FREDAG 1/12

7 Java Å. (Lopp 1)

Tog några galoppsteg från start senast, han är lite svår i volten just med accelerationsmomentet. Sedan svarade han för ett jättebra lopp och vann säkert. Han har känts jättefin hemma efteråt och springspår är normalt passande då man får lite längre anlopp och inte behöver bry sig om vad de andra gör. Styrkan har han och även rätt bra fart, vi smyger iväg från start och sedan är jag inte rädd att köra offensivt. Han är rejäl på det viset. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5

BOLLNÄS SÖNDAG 3/12

8 Envies Goldneck (Lopp 1)

Gjorde det godkänt i debuten. Han hängde lite töm, men avslutade väldigt vasst när jag väl fick ut honom över upploppet. Han bör ha gått framåt en del med lopp i kroppen. Spåret gör inte så mycket då han har varit lite speciell oh jag kör gärna i ryggar så länge det går. Det känns som en bra häst för sin klass. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 4/5


2 Marilyn River (Lop 7)

Sprang mest och väntade på konkurrenterna senast och visade att hon inte gillar att gå i ledningen. Hon var okej, men inte mer än så. Jag tror att hon öppnar rätt snabbt, men jag vill inte köra i spets igen utan drömmen vore rygg på ledaren och lucka 200 kvar. Hon kan springa snabbare än hon visat, men hon måste lära sig att ta i hela vägen. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag på nytt.

Chans 3/5

BERGSÅKER ONSDAG 6/12

5 Donatello Face (Lopp 1)

Har gjort allt rätt hittills och höll jättebra senast utvändigt om ledaren där han svarade för ett ganska snabbt slutvarv. Han bör ha gått framåt en del med loppet och nu blir det lite tätare starter. Jag tror att han kan öppna ganska bra om jag testar att vara med lite från början. Jag skulle gärna vilja nå ledningen, når jag dit är det bra chans. Annars får vi testa ett utvändigt lopp igen, hästen visade senast att han hanterar det utan problem. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 3/5


2 M.T.Ravishing (Lopp 5)

Har svarat för väldigt fina lopp på sistone. Jag visste på förhand att vi skulle få ett bra spår här och planen är att ladda vad som går för att komma ner först till plankan. Sedan hoppas jag att vi får en bra rygg att gå med i. Formen är väldigt god och med rätt resa kan hon vinna. Nu blir det skor runt om, men hon fungerade bra med bakskor senast och jag ser inte det som något större problem. I övrigt blir det amerikansk vagn och norskt huvudlag på nytt.

Chans 3/5

GÄVLE TORSDAG 7/12

3 Global Emperor (Lopp 4)

Var lite för laddad bakom bilen senast och slog ihop direkt. Sedan kändes han väldigt fin efter galoppen och han fick en bra genomkörare i sig. Han har skött sig bra i voltstart tidigare och spåret är passande. Han har gjort många lopp utan att ha tjänat så mycket pengar, men hästen har bra fart för sin klass och ska normalt segerstrida. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 3/5


5 Kringlers Lettfot (Lopp 5)

Har överraskat lite på mig. Han har känts bra i både lopp och kval, även om det blev galopp i första starten hos oss. Han svarade för ett fint kval och har blivit åtgärdad efteråt. Hästen känns bra hemma och jag tror inte att distansen ska vara något problem. Han är väl inte jättesnabb från start och det bästa vore att köra i ryggar och till slut. Jag hoppas att han levererar en bra insats, men vill ligga lite lågt och se att han fungerar. Skor runt om, vanlig vagn och kupat huvudlag på nytt.

Chans 2/5


6 Kash Keeper (Lopp 8)

Gjorde det väldigt bra i debuten hos mig. Jag hade hoppats på ett rygglopp, men nu hamnade vi utvändigt om ledaren och han krigade bra hela vägen. Han bör ha gått framåt en hel del med det loppet då hästen inte hade startat på nästan tre månader. Jag kör offensivt och normalt bör han få överta ledningen. Det ser ut som en väldigt bra chans. Han är anmäld med amerikansk vagn, men det kommer att bli vanlig vagn igen. Troligtvis fortsätter vi med öppet huvudlag, eventuellt att det kan bli norskt huvudlag. I övrigt skor runt om och rycktussar som senast.

Chans 4/5


8 Dino Cream (Lopp 9)

Gjorde det jättebra senast och fick äntligen vinna igen. Det känns som att hon är strået vassare från ledningen när hon får löpa på hela vägen. Hon svarar fint då även om hon kan bli lite vass. Därmed är taktiken ganska given trots spår längst ut bakom bilen. Hästen är ganska startsnabb, även om hon inte är blixtrande snabb. Formen är bra och från ledningen tror jag på jättebra chans. Annars får vi hoppas på fina ryggar under vägen. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag på nytt.

Chans 3/5


5 Heatherandleather (Lopp 10)

Blir allt bättre även om jag har varit lite besviken på honom. Senast borde han exempelvis ha varit trea. Han kan öppna ganska bra i voltstart och jag får försöka att vara lite offensiv trots spåret. Det skulle vara roligt om han når ledningen för jag tror att han kan försvara sig bra därifrån. Annars fungerar hästen bäst med ryggar till 200 meter kvar så han får spara sin speed. Han har fått gå på lite för tidigt i de två senaste loppen och då ebbar spurten ut. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5