TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

SOLVALLA ONSDAG 17/4

5 Epernay Vendil (Lopp 2)

Har gjort det bra under vintern och fått ta igen sig lite. Allt verkar väl hemma i träning. Spåret blev inte det roligaste, men sköter hon sig och trampar iväg besitter hon mycket fart som kan räcka en bit. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 3/5


5 Pelas Kokeshi (Lopp 3)

Var helt okej från ledningen senast. Det var i alla fall ett klart plus med barfota. Vi trycker av från start och hoppas nå ledningen så får vi se hur långt det räcker. Jag hoppas att hon har gått framåt med senaste loppet. Hon måste höja sig lite till för att räcka hela vägen, men hon kan säkert vara med där framme. Eventuellt blir det rycktussar istället för fast bomull, men det har hon haft tidigare. I övrigt kör vi med barfota runt om, amerikansk vagn och blinkers på nytt.

Chans 3/5


7 Before Takeoff (Lopp 4)

Har fått träna på en period och allt verkar bra. Det är lite hårt att gå ut i ett sådant här lopp, hästen har inte gjort så många starter eller tjänat så mycket pengar, men jag hoppas att han kommer få en fin sommar. Han har visat rätt bra kapacitet, men med tanke på motstånd och spår gäller det bara att ta sig ner i banan och se vad vi kan få med oss. Eventuellt kan det bli tal om någon form av stängt huvudlag istället för öppet huvudlag som han har gått med tidigare. I övrigt blir det skor runt om och vanlig vagn som senast.

Chans 2/5

GÄVLE TORSDAG 18/4

3 Bellfort (Lopp 3)

Är lite svår i voltstart och galopperade tyvärr direkt från start senast. Det känns annars som att hästen är på gång och det är helt perfekt med spår tre bakom bilen. Jag laddar vad som går för att nå ledningen, därifrån ska det vara väldigt bra chans. Barfota runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 4/5


6 Waxängs Kula (Lopp 7)

Har varit ifrån ett tag, men det var planerat då det inte fanns några passande lopp att starta i. Spåret är bra och det är tacksamt att det bara är ston emot. Hon har visat att hon har fart och kunnande för att duga en bra bit till i klasserna och hon bör göra ett bra lopp direkt. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag på nytt.

Chans 4/5

ÅBY TORSDAG 18/4

9 Egon Vendil (Lopp 9)

Var jag väldigt nöjd med senast då han gick i mål med lite krafter kvar. Spåret blev perfekt, det är bara för kusken att försöka hänga med i rygg på Keynote från start och hoppas på bra tempo. Skulle det klaffa till max kan han ta sig vidare till final, men att vinna blir svårt. Barfota runt om, amerikansk vagn och open eye-huvudlag som senast.

Chans 2/5