TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

ROMME FREDAG 17/9

2 Hombre D. (Lopp 8)

Galopperade in mot upploppet senast då jag körde upp i vagn med honom. Annars hade han gått en bra tid och hästen kändes otroligt fin. Formen är bra och det finns inget att klaga på. Läget är perfekt då han är väldigt startsnabb och det blir laddning. Även om det är några tuffa hästar emot, är min häst bra själv och har varit ute mot väldigt hårda hästar under året. Jag tycker att det ser intressant ut och löper han bara upp till sitt kunnande ska det vara bra chans. Barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 4/5

HAGMYREN SÖNDAG 19/9

2 Ferrari Hall (Lopp 1)

Gjorde det okej senast, men är fortfarande lite seg och oinspirerad i loppen. Det är ändå intressant med täta starter och vi kommer rycka framskorna, vilket jag hoppas ger effekt. Hon måste ändå visa bättring innan jag vågar tro på henne. Barfota fram för första gången, i övrigt blir det vanlig vagn, open eye-huvudlag och rycktussar som senast.

Chans 3/5


4 Monster Brage Bo (Lopp 4)

Galopperade från start senast, men gick ett bra lopp efteråt. Dock tog han lite för mycket högertöm för att jag skulle vara helt nöjd. Därför ändrar vi lite i utrustningen då vi sätter på en spärrgrimma och byter käk så han lyssnar lite mer på bettet när man styr honom. Spåret är också lite lurigt då han varit svår från start de två senaste gångerna i volten, så det blir också tyngre boots fram, vilket jag tror är positivt. Han har fart och kapacitet för att räcka långt och jag skulle inte bli förvånad om han slutar bland de tre främsta, men han ska visa det i lopp också. Skor runt om, vanlig vagn och murphybländare på vänster sida som senast.

Chans 3/5


12 Önnes Frode (Lopp 6)

Blev behandlad efter senast och har fått träna på en period. Han känns förbättrad, men har inte gått något snabbare jobb utan bara fått träna på tungt hemma i sanden. Vi får starta igång och tävla på lite nu under hösten och vintern. Det viktigaste är att han fungerar till hundra procent och plockar han pengar är jag nöjd. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 2/5

GÄVLE MÅNDAG 20/9

8 Big Hurt (Lopp 2)

Gjorde det helt okej i debuten för mig där han fick ett ganska tufft lopp i ledningen. Han tog lite vänstertöm och bröt ut över upploppet och tappade fart på det, men fullföljde sedan bra. Normalt ska han ha gått framåt med det loppet och vara ett strå vassare. Läget är tråkigt, men jag ser 1640 meter som fördelaktigt. Det är inte det tuffaste motståndet och skulle han tävla till hundra procent ser det ut som en bra chans. Barfota runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5


9 Global Commander (Lopp 4)

Har tränat på hemma ett tag, men inte gått något snabbjobb inför comebacken. Han känns bättre och jag hopppas att han visar det för normalt ska han duga bra i ett breddlopp, så pass hög grundkapacitet har han. Samtidigt vill jag inte tro för mycket innan han visar det i lopp också, men bland de tre främsta ska han kunna vara. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5


8 Sola af Sola (Lopp 5)

Har skött sig jättebra i sina två senaste starter och blir allt bättre. Skulle hon prestera som senast kan hon dyka upp där framme, men det viktigaste är felfritt och jag vågar fortfarande inte tro på henne till fullo. Skor runt om, vanlig vagn och kupat huvudlag som senast.

Chans 2/5

RÄTTVIK TISDAG 21/9

8 Bonus Vendil (Lopp 5)

Hade tränat på rejält hos mig inför kvalloppet som han löste på väldigt fint sätt, men han är lite speciell av sig. Spåret är bra då vi kan följa med i ryggar från början och jag tycker att han har styrka och fart för att kunna göra ett väldigt bra lopp direkt. Jag kommer dock köra snällt och till slut, men lever han upp till sin kapacitet ska han ses med chans. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva.

Chans 3/5

SOLÄNGET TISDAG 21/9

10 Neon Tabac (Lopp 3)

Var ett fall framåt med senast då han gick godkänt som fyra. Även om det är bakspår nu så känns det lite spännande med 1640 meter. Vi smyger med och det viktigaste är att han sköter sig och springer hela vägen in i mål på bra sätt. Jag är lite sugen att testa amerikansk vagn på honom nu, i övrigt blir det skor runt om och öppet huvudlag som senast.

Chans 2/5


4 Staro Onyourmarks (Lopp 6)

Gjorde det rätt bra i försök till Derbystoet senast då hon fick ett tufft lopp och gick själv ute i spåren sista 600-700 meterna, vilket kanske inte är hennes melodi mot sådana hästar. Jag tycker att hon håller bra form och läget är passande då hon är väldigt startsnabb. Vi hoppas kunna komma ner till sargen och få en fin resa. Det är några av konkurrenterna som är lite för bra och det viktigaste är att placera sig bland de sex främsta så hon kvalar in till semifinalerna av Breeders Crown. Det blir amerikansk vagn för första gången, i övrigt kör vi barfota runt om och med norskt huvudlag som senast.

Chans 2/5