TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

BERGSÅKER TORSDAG 2/2

1 Carbonit (Lopp 3)

Var jättefin i sin debut och presterade bättre än jag trott på förhand. Jag trodde nog att han skulle vara lite segare och inte så långt kommen med tanke på att han inte hade gått några snabbare jobb inför det loppet. Nu blir det täta starter och jag hoppas att han inte blivit sliten, då ser det naturligtvis ut som en väldigt bra chans och normalt ska han leda från start till mål trots att det handlar om 2140 meter. Jag får bara se till att inte köra lika snabbt hela vägen som senast. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva på nytt..

Chans 4/5


2 Bottnas Komet (Lopp 10)

Återkommer efter kastration och har tränat på bra hemma. Han har lagt på sig en del och blivit lite rundare om kroppen. Jag har inga krav på honom i årsdebuten utan vi smyger igång och försöker följa med på bra sätt. Han har varit väldigt stabil hittills, men kommer säkert behöva lopp i kroppen för att komma igång tempomässigt. Skulle han vara trea-fyra är jag nöjd. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 2/5

BOLLNÄS FREDAG 3/2

2 Thell a Secret (Lopp 1)

Var jättefin i sitt kvallopp, men var sedan sjuk i sin debut. Han fick stå över lite efteråt och har tränat på ett tag hemma, men jag har inte kunnat köra något snabbare med honom då det har varit hårt underlag. Vi har mestadels kört distans, vilket jag tror missgynnar honom och han kan behöva lopp i kroppen. Annars såg det inte ut att vara det tuffaste loppet på papperet och hästen har rätt hög grundkapacitet, så jag hoppas att det räcker en bit ändå. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 3/5


7 Borkvinn S.K. (Lopp 7)

Var jättebra senast då han fick stryk av en konkurrent som liftat med i rygg. Han utvecklas fint och blir bättre för varje start. Spåret är inte det bästa, men jag hoppas att han tar sig iväg felfritt. Då kan han dyka upp i segerstriden. Skor runt om, vanlig vagn och kupat huvudlag på nytt.

Chans 3/5