TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

GÄVLE LÖRDAG 15/1

11 Pucks Bounce (Lopp 3)

Var väldigt fin vid segern senast då han vann på bra sätt efter ett lite snabbare slutvarv. Jag tror att han kommer ha gått framåt ytterligare till på lördag, men han har sprungit och sovit lite i loppen och därför sätter vi på halvstängt huvudlag så han blir mer fokuserad. Voltstart är inga problem, men han är uppe i en hård klass utan att ha så mycket rutin egentligen. Jag hoppas och tror att vi kan avancera framåt på smidigt sätt, även om han inte är någon katapult från start. Vi behöver ha några längder till hästarna som står på dubbla tillägg för att det ska räcka och han ska ses som en outsider. Vi ändrar som sagt från öppet huvudlag till halvstängt huvudlag. I övrigt blir det skor runt om och vanlig vagn som senast.

Chans 3/5


3 Önas Py (Lopp 4)

Var väldigt fin efter sin startgalopp senast och har sett jättefin ut hemma efteråt, så formen är väldigt bra. Spåret passar då hon kan öppna ganska snabbt. Jag vill dock inte köra i ledningen utan siktar på att spetsa och sedan släppa till Ozzy’s Melody, det känns som en bra rygg att ha. Får min häst spara sin speed till 300 kvar så kan hon avsluta vasst och mycket väl hinna dit och det är som sagt rygglopp som gäller. Hon kan vara en liten outsider. Vi återgår till amerikansk vagn nu när det är autostart, i övrigt blir det skor runt om och blinkers-huvudlag som senast.

Chans 3/5


7 Bäcklös Faron (Lopp 6)

Gjorde ett starkt lopp senast och blir bättre för varje start. Nu blev det spår långt ut bakom vingen och med många startsnabba konkurrenter innanför kan det kosta mycket att ta sig till ledningen. Skulle han komma dit på enkelt sätt ökar naturligtvis chanserna och oavsett är det ingen idé att backa från start i ett sådant här stort fält. På ren grundkapacitet åker jag ut med goda förhoppningar, men samtidigt är jag nöjd om han skulle sluta bland de tre-fyra främsta. Man måste nämligen komma ihåg att han är ny i högsta klassen och jag tror fortfarande att han saknar lite rutin för att matcha de bästa redan nu. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva som senast.

Chans 3/5


6 Morotai Degato (Lopp 11)

Kändes väldigt fin i sin senaste start, men gjorde tyvärr illa sig hemma efteråt och fick strykas inför en tilltänkt start. Han tappade lite på det, men har tränat på jättebra nu och känns otroligt fin. Det kan bli tuff körning från start med många snabba konkurrenter innanför och drömmen vore att hitta ner i andra-tredje par utvändigt. Jag tror att han kommer göra ett bra lopp direkt och när han är som han ska duger han han gott. Skor runt om, amerikansk vagn och norskt huvudlag på nytt.

Chans 3/5


7 Timotejs Hasse (Lopp 12)

Har gjort det jättebra hittills  och blir bara starkare och bättre. Han har känts jättefin efter senaste loppet och utvecklas på väldigt bra sätt. Över 1640 meter är det bara att köra offensivt från det här läget och jag räds inte dödens med honom, han fungerar bra där också. Det ser ut att vara toppchans. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 5/5

ROMME MÅNDAG 17/1

9 My Sweet Honey (Lopp 2)

Vände inte upp som hon skulle från sitt springspår i debuten så vi tappade mycket i starten. Sedan svarade hon för ett bra slutvarv och jag var nöjd med insatsen. Nu har hon ett mer passande spår då vi inte behöver vända så tight och stämmer det på vägen kan hon dyka upp där framme. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 3/5


7 Capital Gain C.C. (Lopp 8)

Fick äntligen vinna senast efter att ha gjort många bra lopp och det var roligt att han fick lite utdelning. Han var sig själv igen och vann på väldigt fint sätt. Tyvärr är det som vanligt med honom att han har fått dåligt utgångsläge och vi får se hur vi lägger upp det, helst undviker jag dödens eftersom han gick där senast. Formen är bra och han är van tuffare motstånd, men läget drar ner chansen något. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag på nytt.

Chans 3/5

BOLLNÄS TISDAG 18/1

6 Don't Disturb (Lopp 2)

Gör första starten för mig. Vi har haft honom i träning väldigt länge, men det är en häst som har varit lite svår att få grepp om. Han gick några hyggliga banjobb i höstas, men efter det kändes han inte lika fin och fick därför stå över lite i slutet av december. Nu känns han väldigt fin hemma och tränar bra, men han behöver nog något lopp för att komma igång och få lite spänst i kroppen. Annars tror jag att det är en bra häst för de pengar han har på sig. Vi kör med järnskor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag och fast bomull så här i första starten.

Chans 2/5


10 Zack Bris (Lopp 4)

Avslutade bra i skymundan senast och har fått två lopp i kroppen så formen kommer allt mer. Tyvärr blev det lite tråkigt läge med tanke på att det är kort distans då han dessutom är väldigt startsnabb. Samtidigt tror jag att han blir bättre för varje lopp han får och det kan vara en outsider. Skor runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag på nytt.

Chans 3/5

SOLVALLA ONSDAG 19/1

3 L.L.Labero (Lopp 7)

Har gjort två jättefina lopp på V75 och senast avslutade han starkt bakom väldigt bra hästar. Härifrån blir det laddning från start och jag hoppas att vi når ledningen, då tänker jag också köra där. Jag har en häst i bra form som ska ses med väldigt bra vinstchans, speciellt från spets, då är han hästen att slå. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 4/5


11 Shadow Hunter (Lopp 9)

Fick vi stryka inför en tilltänkt start då han drabbades av karledsinflammation, men allt är bra nu. Han är väldigt seg i kroppen så spåret är inte bra för hans del då han lever mer på styrka än snabbhet. Skulle det bli högt tempo gynnas han, men härifrån är jag nöjd om han tjänar fina pengar. Han har gått med järnskor runt om tidigare, men vi kommer att lätta till aluminiumskor fram, vilket jag hoppas och tror ska fungera bra. I övrigt blir det vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva på nytt.

Chans 2/5


7 Anna Mauds Lassie (Lopp 10)

Var kanske lite segare senast än hon har varit i det två tidigare starterna. Hon har dock tränat jättefint efter senast och känns bra hemma. Hon har väl hållit en jämn och bra form i ett års tid nu och gör normalt alltid fina lopp. Det är lite svårt att sia om var vi hamnar härifrån, men stämmer det på vägen kan hon tjäna fina pengar även om jag vill ligga lite lågt med tanke på förutsättningarna. Skor runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag som senast.

Chans 2/5