TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

ROMME FREDAG 20/5

4 Cha Cha Vendil (Lopp 1)

Är en häst som jag tror kommer bli fin med tiden, men hon är fortfarande lite tung och seg i kroppen. Fjärdespår är kanske inte helt optimalt, men jag tror att det ska gå bra även om det inte blir någon snabbstart. Det finns bra utveckling i henne, men hon behöver fler lopp i sig innan hon är aktuell. Vi lättar lite i balansen till enbart järnskor, senast hade hon även sulor fram. I övrigt vanlig vagn och halvstängt huvudlag på nytt. 

Chans 2/5

GÄVLE LÖRDAG 21/5

5 Independence Day (Lopp 3)

Gjorde det helt okej senast som tvåa, men hon släpper inte riktigt till som jag önskar och jag har högre förväntningar på henne. Samtidigt hade hon tränat ganska tungt i sanden inför det loppet och vi startar igen då jag tror att hon kommer ha gått framåt en del. Jag vill gärna köra i ryggar den här gången och är hon på humör är det en bra häst som mycket väl kan vinna ett sådant här lopp, men hon måste vara ett strå vassare än senast. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva på nytt.

Chans 3/5


12 Kia Ora (Lopp 6)

Gjorde ett topplopp senast i dödens och jag var jättenöjd med henne. Hon är lite speciell av sig och stänkrädd, men jag hoppas att kusken kan hitta ner i slagläge och ge henne fina ryggar under första varvet. Felfri ska hon ses med väldigt bra chans då hon går ner i klass. Barfota runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag som senast.

Chans 4/5


5 Don't Disturb (Lopp 12)

Fungerade inte till hundra procent senast och jag tror att det har varit barfotabalansen som ställt till det i hans två senaste starter. Han har varit jättefin hemma, men inte presterat i loppen. Därför återgår vi till aluminiumskor runt om och hoppas att han kan leva upp till det han ska kunna. Det är ett litet fält så det blir till att köra i ryggar och på speed, då är han väldigt snabb till slut. Det är första gången över lång distans, men det ser jag inte som något problem. Han ska duga bra och det är en häst jag har förväntningar på under året. Som nämnt skor runt om och även vanlig vagn nu när det handlar om voltstart. Sedan fortsätter vi eventuellt med helstängt huvudlag som senast, annars blir det öppet huvudlag. Det bestäms under tävlingsdagen.

Chans 4/5

DANNERO TISDAG 24/5

2 Önas Rose (Lopp 1)

Sprang och vinglade i debuten, men fick samtidigt ett tufft lopp i dödens och hon fullföljde på fint sätt. Hon bör ha gått framåt en hel del och förhoppningsvis hittar vi till spets direkt. Det skulle vara en fördel då hon är opolerad av sig och bryter lite. Tilläggshästarna kommer snabbt inpå med tanke på att vi bara är två som står på start, men jag tycker ändå att min häst ska ses med bra chans. Skor runt om, vanlig vagn och murphybländare på vänster sida som senast.

Chans 3/5


10 Monster Brage Bo (Lopp 7)

Kändes väldigt fin senast på en bra tid och han har blivit bättre för varje lopp han fått i år. Det är alltid svårt att säga var man hamnar från bakspår, men vi får vara med lite från början och det känns inte som att det är riktigt lika hårt motstånd som senast. Trots förutsättningarna ska han duga bra rent fartmässigt. Jag är lite sugen på att prova honom barfota runt om för första gången, annars blir det barfota bak som senast. I övrigt vanlig vagn och murphybländare på vänster sida igen.

Chans 3/5

ROMME ONSDAG 25/5

4 Timotejs Lena (Lopp 1)

Fungerade inte alls som jag hade hoppats senast och var mest seg. Samtidigt behövde hon det loppet i kroppen och jag hoppas hon är piggare till den här starten. Spåret är passande och hon kan öppna helt okej. På sin grundkapacitet blir jag inte förvånad om hon gör ett bra lopp, men hon lär höja sig något snäpp innan jag kan tro för mycket på henne. Vi lättar till aluminumskor runt om och ändrar till helstängt huvudlag som hon haft någon gång tidigare. I övrigt vanlig vagn som senast.

Chans 2/5


3 Stormyrans Erkki (Lopp 8)

Gjorde ett riktigt, riktigt bra lopp senast efter startgalopp. Han svarade för en stark slutrunda i tredjespår och krigade väldigt bra hela vägen. Spåret är jag nöjd med då han normalt är stabil i volten och kan öppna snabbt. Det vore kul om vi når ledningen och kan köra i ett jämnt tempo hela vägen. Han ska ha gått framåt med senaste loppet och även om det är tuffa hästar emot så är min häst bra själv. Det blir barfota bak för första gången, vilket jag tror kommer vara positivt. I övrigt blir det vanlig vagn och öppet huvudlag på nytt.

Chans 3/5


2 Önnes Frode (Lopp 11)

Gjorde ett jättefint lopp senast och det var roligt att han fungerade så bra. Nu är det debut bakom bilen och förhoppningsvis kan det vara positivt då han har farten uppe redan från start när bilen släpper fältet. Han möter lite tuffare motstånd än senast, men bör ha gått framåt en del med det loppet. Jag blir inte förvånad om han vinner lopp snart, men han måste utvecklas lite mer fartmässigt innan segern kommer. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag igen.

Chans 3/5