TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

BOLLNÄS FREDAG 23/7

6 Önas Py (Lopp 7)

Fick inte riktigt fäste senast i Rättvik, därav presterade hon inte som jag hade trott på förhand. Hon känns jättefin hemma och formen är bra. Nu när det är 1640 meter så är det läge att vara lite mer offensiv och gasa så länge lampan lyser. Hon har aldrig vunnit, men måste få utdelning snart. Det lutar åt barfota runt om igen. Sedan kör vi med jänkarvagn för första gången och Wallinkupor. Dessutom tar vi bort checken på henne, vilket jag tror kommer göra lite effekt så hon blir lite friare.

Chans 4/5

AXEVALLA LÖRDAG 24/7

12 Morotai Degato (Lopp 5)

Blev det tight för in i första sväng senast och han stördes till galopp. Han känns som han ska efteråt i alla fall. Tolftespår över kort distans är aldrig roligt, men samtidigt kan Axevallas långa upplopp vara utslagsgivande och blir det körning kommer han plocka många över upploppet. Trots förutsättningarna måste jag vara lite optimistisk. Barfota runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag som senast.

Chans 3/5


9 Anna Mauds Lassie (Lopp 7)

Har varit lite sjuk efter senast och missat några jobb. Hon är dock relativt lättränad och känns fin. Läget är passande då hon öppnar helt okej. Vi kör på chans och försöker hitta de rätta ryggarna. Hon kan säkert tjäna fina pengar, men att vinna blir svårt. Vi återgår till vanlig vagn nu när det är voltstart. I övrigt blir det barfota runt om och helstängt huvudlag som senast.

Chans 2/5


8 Showtimejackflower (Lopp 10)

Gör första starten för oss och han kom i fint skick från Thomas Lönn. Vi har kört två lätta jobb med honom och han känns jättefin. Sedan är hästen så klart svårbedömd för mig då vi haft honom så kort tid. Utgångsläget blev iskallt, vi får smyga med och hoppas på turen. Det blir ett test för framtiden. Skor, vanlig vagn och Wallinkupor.

Chans 2/5

DANNERO SÖNDAG 25/7

1 Arcipelago Jet (Lopp 1)

Blev det lite för mycket för senast när det kom hästar på utsidan. Han kändes väldigt fin efter galoppen och gick ett bra lopp i skymundan. Hästen är fortfarande med för att lära, att han coolar ner och förstår vad tävling innebär. Det är en fördel att stå ensam på start och jag hoppas att han reder ut starten med ledhjälp i volten. Bo Eklöf får hålla högt tempo hela vägen i spets, då ska det vara bra chans. Skor, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 4/5


3 Mjölner Malvin (Lopp 4)

Gjorde ett jättebra lopp senast då han vann på svenskt rekord utvändigt om ledaren. Nu fick vi bra läge bakom bilen, det kan hända att jag provar för ledningen och kör där. Jag hoppas i så fall att få någon konkurrent på utsidan direkt så min häst har någon att tävla mot hela tiden, vilket är till fördel. Han har lite för lite med hov för att kunna tävla barfota bak både i försök och en eventuell final så vi kör med skor runt om. Trots det tycker jag att det ser spännande ut. I övrigt blir det vanlig vagn och öppet huvudlag som tidigare.

Chans 3/5

SOLVALLA MÅNDAG 26/7

7 Light on Me (Lopp 6)

Blev lite tempotorsk senast, men gjorde det bra ändå. Det ska bli spännande att prova honom över 2640 meter då känslan är att han har rätt bra styrka i kroppen och är mer gynnad om det blir högre tempo hela vägen. Nu möter han tuffa hästar, men det är bra så han kan få hårdhet inför eventuella större uppgifter längre fram. Min häst blir allt hårdare och tuffare själv också, men det blir svårt att vinna och skulle han tjäna fina pengar är vi nöjda. Barfota bak, vanlig vagn och halvstängt huvudlag som senast.

Chans 2/5