TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

ESKILSTUNA TISDAG 27/9

2 Dear Ronja (Lopp 3)

Var okej senast, men hon har inte utvecklats och blivit så bra som jag hoppats på. Jag hoppas att hon kommer allt mer och vågar släppa till lite i loppen. Läget är passande då hon kan öppna ganska snabbt och jag är inte främmande för att köra i ledningen om jag når dit. Hemma i jobben svarar hon bra när hon får häst på utsidan. Hon måste ändå bjuda till lite innan jag vågar tro på henne. Järnskor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 2/5


12 I Am D. (Lopp 5)

Var jättebra senast då han först fick göra jobbet själv i tredjespår efter att jag attackerade på sista bortre långsidan och sedan plockade ner ledarhästen. Nu blev det väldigt tråkigt läge över kort distans, men det känns som att han har släppt till lite och utvecklats under sitt uppehåll. Jag tror att han kommer göra ett väldigt bra lopp igen och är inte främmande för att han dyker upp där framme, men vi behöver all tur för att det ska gå vägen. Skor runt om, vanlig vagn och blinkers-huvudlag på nytt.

Chans 3/5


7 Don't Disturb (Lopp 6)

Har varit ifrån ett tag och även blivit halsopererad under sitt uppehåll. Det ska bli spännande att komma igång igen då han tränar bra och känns väldigt fin och jag hoppas att han vågar släppa till lite mer. Tanken är att han ska göra ett bra lopp, men framför allt gå med full fart över mål. Vi börjar om lite från noll och kör med tunga träningsskor, vanlig vagn och öppet huvudlag.

Chans 2/5

BERGSÅKER TORSDAG 29/9

9 Diamant Vendil (Lopp 3)

Är väldigt känslig och blev rädd senast när en häst galopperade framför honom i första sväng och då galopperade även min häst. Han kändes bra efteråt och allt har varit väl hemma i jobben. Bakspår kan vara bra då han slipper vara med i någon startrusning. Han känns väldigt uppåt och det är en häst som jag har höga förväntningar på i framtiden. Stämmer det är jag inte främmande för att han kan vinna. Han gick med helstängt huvudlag senast, men blev lite skygg för de andra och därför återgår vi till halvstängt huvudlag så han ser konkurrenterna lite bättre. I övrigt blir det vanlig vagn och skor runt om som senast.

Chans 3/5

BOLLNÄS FREDAG 30/9

1 Borkvinn S.K. (Lopp 3)

Är en häst med mycket fart i sig och som kommer allt mer för varje lopp han får. Han har också känts väldigt bra hemma efter senaste starten. Jag har provat honom bakom bilen i samband med en tidigare värmning och det var inga problem, men han kommer inte kunna öppna så snabbt. Samtidigt kör jag gärna snällt med honom då han möter äldre hästar och har lite rutin. Stämmer det på vägen och vi hittar ut kan han dyka upp där framme, men att vinna blir nog svårt. Skor runt om, vanlig vagn och kupat huvudlag på nytt.

Chans 2/5


4 Önnes Frode (Lopp 3)

Gick nytt rekord senast och gjorde det ganska bra även om det kanske inte såg ut så från sidan, men det var en bra insats för att vara från honom. Dessutom tappade han en sko under loppet. Läget är passande då han har lite hjälp av bilen att få upp farten direkt. Han kan nog sänka rekordet ytterligare och jag är inte främmande för att han har bättre chans än Borkvinn S.K. i det här loppet. Borkvinn S.K. är en snabbare häst, men Önnes Frode är klart uppåt. Däremot var det ett par tuffa konkurrenter med som blir svåra att slå. Barfota bak, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 2/5


2 Zack Bris (Lopp 4)

Var ute över rätt förutsättningar senast med kort distans och att han fick besämma en del i ledningen. Tyvärr fick han stryk av en häst som kom bakifrån, men jag tycker att formen är uppåt och han känns fräsch och fin. Härifrån är jag ganska säker på att han tar ledningen direkt, men sedan vill jag att han ska ridas i ryggar då det handlar om 2140 meter så hästen får spara speeden. Han kan säkert tjäna fina pengar, men det kan finnas någon som är för bra och skulle han vara trea-fyra är jag jättenöjd. Barfota runt om och helstängt huvudlag på nytt.

Chans 2/5


11 Atomic Face (Lopp 9)

Var grym senast och gjorde ett ruggigt lopp. Det var skönt att han fick lite utdelning och visa hur bra han är. Jag valde att ta ut honom i det här loppet för att det ska gå lite längre tid mellan starterna innan det är dags för semifinal i Breeders Crown. Jag visste också att han skulle få ett dåligt spår och jag vill gärna köra i ryggar och till slut. Jag tror att han har väldigt bra chans, men det gäller att det blir lite körning så att en sådan som Ruger inte får bestämma för mycket i ledningen. Vi måste köra med bakskor då han inte har så mycket hov, men det ska inte spela någon större roll. I övrigt blir det amerikansk vagn, blinkers-huvudlag och rycktussar igen.

Chans 4/5