TILL START

Här kan ni ta del av Oskars tankar inför kommande starter.

Vi uppdaterar med kommentarer löpande. För media går det

bra att använda sig av dessa intervjuer till sina tidningar/sajter.

BOLLNÄS TORSDAG 28/10

8 Önas Py (Lopp 2)

Gick ett starkt slutvarv senast, men fick stryk på mållinjen lite oturligt. Jag hoppas att hon ska ha gått fram ett hack med det loppet i sig, men här blev det inget roligt utgångsläge. Hon är normalt väldigt startsnabb, men har galopperat någon gång i startrusningen så jag försöker ta det safety och glida ner i banan. Styrka och fart finns, så jag tycker att hon ska ses med lite chans ändå trots läget. Hon har dåliga bakfötter och får därför enbart tävla barfota fram den här gången. I övrigt blir det amerikansk vagn och blinkers-huvudlag som senast.

Chans 3/5


4 Önnes Frode (Lopp 7)

Fungerade inte alls senast, kanske att det var täta starter som ställde till det. Han har tränat på efteråt i alla fall och allt verkar okej. Jag tycker annars att han har varit klart positiv i starterna före senast och han möter inte heller det tuffaste gänget här. Vi försöker köra så fort vi kan hela vägen, men det viktigaste är att han fungerar. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

Chans 2/5


11 Tyrolean Guy (Lopp 8)

Gör debut för oss. Han har bara tränat tungt hemma i sanden och är lite rund om magen ännu. Det är en väldigt speciell häst som aldrig har startat i voltstart vilket kan vara ett frågetecken, men jag tror att det kommer gå bra. Han har så klart kapacitet för att kunna vinna, men behöver nog också något lopp innan han är i full form. Järnskor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva.

Chans 3/5

GÄVLE FREDAG 29/10

4 Bonus Vendil (Lopp 2)

Har gjort det jättebra i sina två starter hos mig och skött sig väldigt fint. Han är lite tillfixad efter senast och har tränat på bra hemma. Spåret ska inte vara något problem, det redde han ut i sitt kvallopp i alla fall. Däremot så ska han inte gå i spets, utan han är beroende av sällskap och jag söker lite ryggar. Rent kapacitetsmässigt kommer han duga väldigt bra, men han ska sköta sig också. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva som senast.

Chans 3/5


10 Anna Mauds Lassie (Lopp 4)

Fick ett snällt lopp invändigt senast och fick sedan aldrig riktigt chansen utan gick i mål med tussarna kvar. Hon känns bra och tränar fint hemma efteråt. Nu är det lång distans igen, men hon har klarat det tidigare och härifrån blir det till att söka ryggar och köra till slut. Med rätt resa kommer hon avsluta starkt och då kan hon tjäna fina pengar. Har hon tillräckligt med hov så blir det barfota runt om, annars kör vi barfota fram som senast. I övrigt kör vi med vanlig vagn, helstängt huvudlag och utan käk på nytt.

Chans 3/5


11 Monster Brage Bo (Lopp 5)

Gjorde ett starkt lopp ute i spåren senast och såg väldigt fin ut. Ulf Ohlsson som körde var också nöjd med insatsen. Nu är det lite täta starter, men det tror jag ska gå bra. Fart och styrka finns för att vinna och trots läget ser det ut som en bra chans. Skor runt om, vanlig vagn och murphybländare på vänster sida som senast.

Chans 4/5


3 Västerbo Vixen (Lopp 7)

Blev lite sliten efter att ha startat mycket under våren och har fått ta det lugnt. Hon har blivit behandlad och tränat på under sommaren, men känns stark och rejäl. Hon är däremot absolut inte toppad för någon dunderprestation ska sägas. Det är ett bra spår då hon kan öppna snabbt, men vi söker ryggar och kör på chans så får vi se hur långt det räcker. Det blir skor runt om den här gången, i övrigt vanlig vagn och murphybländare på vänster sida som senast.

Chans 2/5


2 Showtimejackflower (Lopp 8)

Var inte fräsch senast på V75 och har blivit behandlad efteråt. Han har tränat på hemma och känns jättefin, så jag tror att han kommer göra ett riktigt bra lopp. Det blir full laddning och vi kör så länge lampan lyser. Från spets är han hästen att slå. Vi återgår till amerikansk vagn nu när det är autostart. I övrigt blir det skor runt om och blinkers-huvudlag som senast.

Chans 4/5

ROMME LÖRDAG 30/10

1 Timotejs Hasse (Lopp 1)

Har varit hos oss några månader och tränat på riktigt bra,. Han gjorde ett jättefint kval på en bra tid också, men är lite speciell av sig och vill gärna ha sällskap. Det är klart att det ser ut som att han ska ha bra chans, men han måste som sagt ha sällskap under loppets gång. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

Chans 4/5


2 Eld Tekno (Lopp 5)

Gillade inte att gå i dödens på V75 senast och har dessutom varit sjuk efteråt. Han fick stå över något jobb, men känns bra hemma i träningen igen. När jag har varit offensiv med honom några gånger på sistone så har han vikit ner sig, så jag kommer vilja köra några snälla lopp och bygga upp honom igen. Stämmer det på vägen så duger han ändå långt i ett sådant här lopp. Barfota fram, amerikansk vagn och norskt huvudlag som senast.

Chans 3/5